27 Kasım 2011 Pazar

Organik Olarak Alinması Gereken Besinler

Tüketilen gıdaların organik olması sağlık açısından oldukça önemli bir kriterdir. Çünkü organik olarak üretilen gıdalar herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilmektedir. Dolayısı ile organik olan tüm gıdalar sağlıklı beslenmek için idealdir. Elbette bir gıdanın organik olup olmadığını anlamak birçok yerde oldukça zordur. Normal şartlarda organik gıdaların üzerinde organik olduğuna dair etiketler bulunmaktadır. Ancak etiket olmadan piyasada bulunan organik gıdaların oranı da fazladır. Bu nedenle organik gıdalar için çevrenizde bulunan büyük marketler ya da bildiğiniz satıcılara başvurabilirsiniz. Bir meyve ya da sebzenin yararını görebilmek için onun doğal koşullarda yetişmiş olması gerekmektedir. İşte bu nedenle tüketiciler organik gıdalara yönelmektedir.
SütSüt büyüme ve gelişme döneminde ki çocuklarda kemiklerin güçlenmesi için ideal bir içecektir. Protein açısından zengin olan süt kalsiyum, potasyum, fosfor gibi önemli proteinleri içerisinde barındırır. Süt organik olarak tüketildiğinde, yani herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilmiş olan süt tüketildiğinde vücut için çeşitli faydaları olabilmektedir.
YumurtaYumurta protein, mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Birçok bilim adamı yumurtanın anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip besin olduğunu söylemektedir. Dolayısı ile yumurta tüketmek her yaşta sağlık için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bu denli faydalı bir besinden elbette tam anlamıyla yararlanmak gerekir. Dolayısı ile günümüzde insanlar organik olduğu gerekçesiyle köy yumurtalarını daha sık tercih etmektedir.


Patates
Patates bol miktarda B ve C vitamini içermektedir. Aynı zamanda kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengindir. Vücuttaki halsizliği aldığı gibi enerji verebilme özelliğini de barındırmaktadır. Kimyasal karışımların en sık kullanıldığı ürünlerden bir tanesi de patatestir.


Ispanak
Ispanak sıklıkla tüketilen bir sebzedir. A, C, K vitaminlerini içermektedir. Aynı zamanda iyot, kalsiyum ve klorofil barındırmaktadır.  Yapılan bir araştırmaya göre diğer yapraklı sebzelere göre ıspanakta daha fazla protein bulunmaktadır. Organik tüketilen ıspanak metabolizma için oldukça faydalı bir sebzedir.



Üzüm
Üzüm gerek zayıflamak isteyenler gerekse sağlıklı yaşamak isteyenlerin çok sık başvurduğu bir meyvedir. Üzüm bilinen tüm meyveler içerisindeki en büyük antioksidan olma özelliği taşımaktadır. Sindirim bozuklukları ve kronik yorgunluklara bağlı olarak beyaz üzüm tüketilmesi faydalıdır.



ÇilekÇilek ıspanak da olduğu gibi A ve C vitaminlerini bol miktarda içermektedir. Bunun yanı sıra B vitamini, kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineralleri içermektedir. Özellikle kanser tedavisinde önemli bir yardımcı olan çilek organik olarak mevsimine göre haftada en az bir kez tüketilmelidir.


Elma
Elmanın her türlü hastalığa karşı savunma görevi üstlendiği yönünde çeşitli bilgiler mevcut. İçerisinde A ve C vitamini gibi önemli vitaminleri barındırmaktadır. Elma organik olarak kabuklu bir şekilde tüketilmelidir. Şayet vitaminler büyük ölçüde elma kabuğunda bulunmaktadır.



Şeftali
Şeftali metabolizmanın düzenlenmesi noktasında önemli bir yardımcıdır. Metabolizma sonrası oluşan zararlı atıkların vücuttan temizlenmesi için tüketilebilir. A, B, C vitaminleri şeftali de bol miktarda bulunmaktadır. Vücut için oldukça faydalı olan şeftali organik olarak tüketildiği taktirde bir çok hastalığa karşı savunma görevi yapabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.